Jäte

Jätehuolto

Kylän jätehuolto on järjestetty keskitetysti Kivijärventien varteen lähelle Eurantietä.

Jätelava
Kyläyhdistyksen jätelavaan kerätään vain kotitalousjätettä. Säkit, rakennusjätteet, jääkaapit ym. kodinkoneet jne. pitää toimittaa omia teitä, esim. Jätehuolto M. Helistölä Oy:n keräyspisteeseen Laitilaan tai suoraan kaatopaikalle. Ei jätteitä lavan ulkopuolelle! Suurempia eriä varten voi tilata vaihtolavan.
Jätepaperi
Jätepaperiastiaan ainoastaan lehtiä, ei pahvia saati muita jätteitä.
Lasi ja metalli
Kotitalouksien lasijätteet (lasipurkit, pantittomat pullot ym. Ei posliinit), metallijätteet. (esim. säilyketölkit, pantittomat juomatölkit – mielellään kasaan painetut jne.)

Jätemaksu

Jäsenten osalta vuotuiset maksut ovat:

85,00 euroa/kylätalous
51,00 euroa/loma-asunto tai 1-hengen talous

Muiden osalta maksu on 15,00 euroa/talous suurempi.

Paikalliseen, järjestettyyn jätehuoltoon täytyy jokaisen talouden kuulua jamaksut maksaa, ellei ole hakenut vapautusta kunnalta.

Ellei halua osallistua kyläyhdistyksen jätteiden keräykseen voi tehdäerillisen jätehuoltosopimuksen esim. Jätehuolto M. Helistölä Oy:n kanssa.

Ekomaksu

Vuodesta 2013 alkaen kaikkien asumis- ja vapaa-ajankäytössä olevien kiinteistöjen osalta peritään jätemaksun lisäksi suoraan Laitilan kaupungille maksettava ekomaksu. Tämä maksu maksetaan erillisen postin kautta tulevan laskun mukaisesti. Maksu kattaa jätehuollon Laitilan kaupungille aiheuttamat kulut.