Jäte

Jätehuolto

Kylän jätehuolto on järjestetty keskitetysti Kivijärventien varteen lähelle Eurantietä.

Jätelava

Kyläyhdistyksen jätelavaan kerätään vain kotitalousjätettä. Säkit, rakennusjätteet, jääkaapit ym. kodinkoneet jne. pitää toimittaa omia teitä, esim. Jätehuolto M. Helistölä Oy:n keräyspisteeseen Laitilaan tai suoraan kaatopaikalle. Ei jätteitä lavan ulkopuolelle! Suurempia eriä varten voi tilata vaihtolavan.

Jätepaperi

Jätepaperiastiaan ainoastaan lehtiä, ei pahvia saati muita jätteitä.

Lasi ja metalli

Kotitalouksien lasijätteet (lasipurkit, pantittomat pullot ym. Ei posliinit), metallijätteet. (esim. säilyketölkit, pantittomat juomatölkit – mielellään kasaan painetut jne.)

Muovijäte

Jäteasemalle on ilmestynyt keräysastia muoville. Astia tyhjennetään ensin kahden viikon kuluttua ja sen jälkeen 4 viikon välein.

Jätemaksun maksaneille muovin keräys sisältyy maksuun.

Ohjeet kotikierrättäjille mitä muovia astiaan saa laittaa.

Jätemaksu

Jäsenten osalta vuotuiset maksut ovat v. 2020:

90,00 euroa/kylätalous
53,00 euroa/loma-asunto tai 1-hengen talous

Muiden osalta maksu on 15,00 euroa/talous suurempi.

Paikalliseen, järjestettyyn jätehuoltoon täytyy jokaisen talouden kuulua ja maksut maksaa, ellei ole hakenut vapautusta kunnalta.

Ellei halua osallistua kyläyhdistyksen jätteiden keräykseen voi tehdäerillisen jätehuoltosopimuksen esim. Jätehuolto M. Helistölä Oy:n kanssa.

Ekomaksu

Vuodesta 2013 alkaen kaikkien asumis- ja vapaa-ajankäytössä olevien kiinteistöjen osalta peritään jätemaksun lisäksi suoraan Laitilan kaupungille maksettava ekomaksu. Tämä maksu maksetaan erillisen postin kautta tulevan laskun mukaisesti. Maksu kattaa jätehuollon Laitilan kaupungille aiheuttamat kulut.